Info

The FAR Side

Mine herrer og eventuelle damer! Læn jer tilbage i Chesterfield sofaen, tag hul på Bridge Blandingen og skru godt ned for babyalarmen. Det er fars podcast … Er du far? Eller vil du vide, hvad din mand tænker? The FAR Side – podcasten hvor fædre tænker højt.
RSS Feed
The FAR Side
2020
September
May
April
January


2019
November
October
September
July
June
April
March
February
January


2018
November
October
September
May
April


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April


All Episodes
Archives
Now displaying: August, 2016
Aug 24, 2016

Som Jeppe i baronens seng drømmer vi, at vi skal optræde i Radio 24/7. Som de jyske Klods Hans’er vi er tager vi ærbødigt rollen på os og springer om bord på den stolte færge KATLink 1-4, som skal fragte os mod kulturens centrum på en dannelsesrejse, der vil gøre os klogere på os selv og vores børn.
Mod et lydtæppe af trippende spædbørnstrin og klirrende spisestel fra færgecafeteriet giver vi i dette bonusafsnit et sjældent indblik i The FAR Sides maskinrum lige før og efter vores live radiodebut i programmet ”Forældreintra” på Radio 24/7.
Topspændte planlægger vi et kamikazeangreb, der senere kulminerer i, at Jespers kaster sig ud i en diskussion med en musikpædagog om sammenhængen mellem Cirkeline og Berlinersymfoniens brug af kvindelige strygere. På hjemturen evaluerer vi, om de to værter tog godt imod vores mix af mudderkager, døde krager og jyske sprogblomster, eller om prinsessen råbte ”dur ikke! Væk!”
Det er også i dagens afsnit, at vi med lytternes hjælp afslører vores ultimative top 5 over arketypiske faderfigurer. Desuden anmelder vi legerummet som fænomen og smager på blæksprutte-rom. I Far-o-metret afslører Christoffer hvilken rolle kropsvæsker har spillet i hans weekend, mens Jesper demonstrerer, hvordan man påfører sit barn livsvarige traumer.

Links:
Today’s Father podcast – den bedrevidende amerikanske pendent til The FAR Side: http://www.fathers.com/programs/todays-father-radio/
Wikipedia-opslag om den legendariske far til 888 børn, Moulay Ishmael: https://en.wikipedia.org/wiki/Ismail_Ibn_Sharif

 

Aug 12, 2016

Vi kigger nærmere på berømte faderfigurer på film, på tv og i bøger, fra glansbilledet kong Mufasa fra Løvernes Konge til skræmmebilleder Donald Trump. Hvilke positive og negative egenskaber har den typiske far, og kan vi lære noget af ham?
Lige som Alfons Åbergs tilbagetrukne far er den arketypisk far et levende paradoks: fraværende men alligevel nærværende, produktiv på en uproduktiv måde og fuld af alverdens gode men ubrugelige livstid.

I de senere år har faderrollen fået nogle gevaldige ridser i lakken. Vi opdaterer dig på den isnende sandhed bag 80ernes idealfædre Bill Cosby og rumvæsenet Alfs far og beder lytterne hjælpe os med at finde alternativer til antifaderen Homer Simpson.

Høje af vores korte ophold på podcast-berømmelsens tinder - interviewet i P1-programmet Podcaster - starter vi programmet med en gevaldig omgang selvros, før vi bøjer hovedet ydmygt og undskylder for at have lavet podcasterens største brøler, nemlig fornærme vores mest trofaste lytter. Derudover forsøger Jesper at modbevise Christoffers påstand om, at han er blevet en halvgammel, brokvorn mand ved at brokke sig over bogen ”halvgamle mænd. Vi kommer også ind på nogle af feriens gode oplevelser med børnene.

Links:
Donald Trump som den ultimative faderfigur, George Lakoff Johnson: http://www.huffingtonpost.com/george-lakoff/understanding-trump_b_11144938.html

Link til bogen Halvgamle mænd, som Jesper har set sig sur og gnaven på: https://www.saxo.com/dk/haandbog-for-halvgamle-maend_bjarne-schilling_haeftet_9788756794367?gclid=Cj0KEQjwxLC9BRDb1dP8o7Op68IBEiQAwWggQKHYoLGsCyetwhvfa6GdItXHJytfJsGG4GNJB3HWtAMaAuCE8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

Aug 7, 2016

Hvad har filmen Klovn at gøre med moderne opdragelse? Hvad betyder mandens krybdyrhjerne for vores rolle som opdragere? Er vi fædre mere tvivlende, usikre og flyvske i opdragelsen end mødrene? Og kan vi vende det til vores fordel? Hvordan får Jesper halvanden time til at gå med at putte sin søn? Og hvordan lærer han (altså Jespers søn) at holde op med at kradse og bide? Hjælpen fra Sigrid Riise er heldigvis nær.

Find ud af alt dette og meget mere i afsnit 7 – vores hidtil bedste (hvis vi selv skal sige det).

I dagens afsnit er vi flyttet ud af Jespers kolonihaves trygge rammer og ind i næringslivet: Vi befinder os med andre ord i katakomberne under Chas E, en af Aarhus’ ældste butikker bestyret af den elskelige vinhandler ”Lille John” (som vi har døbt ham).

Jespers og Christoffers børn har nu rundet halvandet år og er ved at udvikle humor. Vi undersøger, om det nu også er god humor, og giver nogle smagsprøver. Efter et lytteroprør er Far-o-meteret tilbage, og Christoffer sprænger skalaen. Hør hvorfor.

Vi får også besøg af den kontroversielle psykolog fra Vimmelskaftet, Finn Korsaa, der forklarer, hvordan vi mænd genvinder vores tabte mandlige myndighed og lærer at stå ved vores måde at opdrage på.

Aug 2, 2016

I dagens rom tapas special gør vi status over vores første halvandet år som fædre. Vi har samtidig frivilligt indvilliget i at agere prøveklude for Lille John. Og nej, Lille John er ikke en sadist fra den lokale S/M-klub, men den gemytlige indehaver af vinbutikken Chas-E i Aarhus, som serverer ”fire af de frække” fra sit store romudvalg. Med andre ord, afsnit 8 bliver det hidtil vådeste, og hukommelsessvipsere og platte udtalelser kan og vil derfor forekomme.
Efter det fjerde glas rom, er lixtallet så lavt, at vi garanterer, at selv Donald Trump vil kunne følge med. På dansk.

For at råde bod på vores dalende åndsevner har vi inviteret gæster i studiet. Først og fremmest får vi ”hul igennem” til vores første ægte levende ”kød-og- blod”-lytter, Jesper Olesen, der har ”plantet flaget på Mars”.

Som faste lyttere vil vide, betyder det i The FAR Sides jargon at vove springet ud over afgrunden til barn nummer to. Jesper Olesen fortæller hudløst ærligt, om hvad der venter den far, der ikke forstår, hvornår legen er god.

Til sidst får vi besøg af Lille John himself, der giver sit bud den nyeste hotteste rom-trend og forklarer grunden til den stærke forbindelse – ja, nogen vil sige ubrydelige forbindelse – der opstår mellem en far og hans elskede – rom!

1